Следвайте Гласове в ТелеграмШойгу докладва на Путин: Средно по 1336 души на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмШойгу докладва на Путин: Средно по 1336 души на
Коментари Харесай

Шойгу: Западните оръжейни доставки за Украйна вече не могат да повлияят на хода на спецоперацията

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Шойгу докладва на Путин: Средно по 1336 души дневно постъпват в армията на контракт, т.е. всеки ден „ получаваме полк “

Въоръжените сили на Украйна претърпяха обилни загуби през последните 16 дни бойни дейности и сега врагът се прегрупира, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестяват съветски медии.

„ След водене на дейни бойни дейности през последните 16 дни, претърпял обилни загуби, врагът понижи интензивността си и сега се прегрупира “, сподели Шойгу на оперативно заседание с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност.

„ Формираме запаси като част от армейския корпус, армията. Плюс пет полка - в първа и двадесета войска са танкови. Всичко върви по проект, в действителност до края на юни ще приключим образуването на аварийна войска. И в близко бъдеще ще приключим образуването на армейския корпус. Пет полка към този момент са образувани с повече от 60%, в тази ситуация приказвам за персонален състав и техника ", добави още Шойгу.

Шойгу означи и високата мотивация на доброволците, които постъпват в армията. Доброволците се образоват на 8 полигона, образоват ги над 600 инструктори. Формирането на аварийните армии на въоръжените сили на Руската федерация ще завърши до края на юни.

По думите му към този момент са доставени 3786 единици техника за образуването на тези съединения.

Шойгу рапортува на Путин, че през 2023 година Западът ще достави на Украйна 250 танка, в това число към 120 Leopard, 31 Abrams:

" Вече е ясно, че това, което е доставено на Киев и ще бъде доставено, няма да повлияе значително на хода на специфичната интервенция. "

Същевременно съветският съвет за сигурност регистрира военната техника, изгубена от Киев по време на контраофанзивата. Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев съобщи, че военните на Руската федерация са унищожили: 

-повече от 13 хиляди украински военни;

-246 украински танка, в това число 13 западни;

-10 тактически изтребителя;

-42 украински РСЗО;

- 264 дрона.

Превод: Владислав Наков

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР